Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αιτία πολέμου η επίθεση στο ασφαλιστικό! προετοιμαζόμαστε για μεγάλη απεργία!



Συνάδελφε και Συναδέλφισσα  στον κλάδο του επισιτισμού, στα ξενοδοχεία
Το σωματείο σου σε καλεί να πάρεις θέση απέναντι στην επίθεση που μας ετοιμάζουν για το δικαίωμά μας στην κοινωνική ασφάλιση!
Αφορά τους πάντες! Παλιούς και νέους εργαζόμενους!
 Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης!
Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες.
Το Ασφαλιστικό για τους εργοδότες είναι κόστος. Για εμάς είναι η ζωή μας!
Δεν θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας. Σ' αυτή τη μάχη δεν μπορεί κανένας να μείνει αμέτοχος!
Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές του καθενός. Ανάλογα με την τσέπη μας. θέλουν να είμαστε εκτεθειμένοι στις ασθένειες, στον επαγγελματικό κίνδυνο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει το έγκλημα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μας λένε ότι τα ταμεία δεν έχουν λεφτά, ότι θα καταρρεύσει το σύστημα. Το έργο το έχουμε ξαναδεί! Εργοδοσία και κυβερνήσεις λεηλατούν τόσα χρόνια τα ταμεία, τα τζόγαραν στο χρηματιστήριο, τα “κούρεψαν”. Τα δικά μας λεφτά, τις κρατήσεις από το μισθό μας, τα χάριζαν και τα χαρίζουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την  “ανάπτυξη” της οικονομίας. Για ποια ανάπτυξη;;; Για κείνη που ειδικά εμείς  οι εργαζόμενοι στον τουρισμό τη βιώνουμε στο πετσί μας. Από τη μία οι εργοδότες αβγαταίνουν τα κέρδη τους και από την άλλη εμείς σακατευόμαστε στη δουλειά, με χαμηλά μεροκάματα, με όλο και λιγότερα δικαιώματα. Δεν έχουμε να προσδοκάμε τίποτα απ' την ανάπτυξή τους, που έχει για θεμέλια τα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων.
Την ασφάλισή μας είναι ξεκάθαρο ότι σκοπεύουν να την παραδώσουν στα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και στους μεγαλεμπόρων της υγείας, που ετοιμάζονται για χρυσές δουλειές.
Συνάδελφε/σα, αυτό το ολέθριο χτύπημα μας αφορά όλους, πόσο μάλλον εμάς που δουλεύουμε με τις χειρότερες σχέσεις εργασίας, που όσα έφεραν τα μνημόνια οι μεγάλες ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις τα έχουν εφαρμόσει πριν καν γίνουν αντεργατικοί νόμοι.
Είμαστε εμείς που δουλεύουμε ατελείωτες ώρες με συνεχόμενο τρέξιμο εφόσον δεν προσλαμβάνουν προσωπικό γιατί κοστίζει, με συνέπεια να κάνουμε τα πάντα.  Αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε και τη  νύχτα που αυτομάτως σημαίνει επιβάρυνση της υγείας μας. Δε ξέρουμε από "γιορτές και σχόλες", αμειβόμαστε ανάλογα με της ορέξεις της εκάστοτε εργοδοσίας κι αν μας αρέσει, αλλιώς φεύγουμε!  Και  στο τέλος να  μας κολλάνε  1-2 ένσημα τη βδομάδα, κι ας έχουμε δουλέψει παραπάνω απλώς για να είναι καλυμμένοι. Οι περισσότεροι από μας υποφέρουμε από τενοντίτιδα, από πόνους στη μέση και στις αρθρώσεις. Είναι φυσικό ότι δεν μπορούμε να δουλέψουμε σε αυτές τις συνθήκες μέχρι τα 67!  Ακόμα κι αν μπορούσαμε, θα μας έδωιχναν γιατί θα είμαστε αντιπαραγωγικοί και θα τους χαλάμε τη βιτρίνα.
Σίγουρα δε σου  λέμε είναι κάτι καινούργιο! Τα ζεις! Ξέρουμε ότι σε τρομοκρατούν για να μη μιλήσεις, να τα αποδεχτείς, διαφορετικά "είσαι ελεύθερος να φύγεις" όπως το παρουσιάζουν. Κι όμως είναι ξεκάθαρο ότι φοβούνται την οργανωμένη αντίδρασή μας, την ενότητα μας γι αυτό μας απομονώνουν συμβουλεύοντάς μας να μην έχουμε σχέσεις με τους συναδέλφους μας, ότι το πόσο μας πληρώνουν είναι προσωπική- ατομική υπόθεση.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς! Μόνο ο  οργανωμένος αγώνας μας!
Το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων δε λέει να κοπάσει. Οι δύο απεργιακές μάχες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, ο νικηφόρος πολυήμερος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων της Ανακύκλωσης, έδειξαν ότι η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στην οργάνωσή μας. Με ισχυρό ταξικό μέτωπο μπορούμε να καθυστερούμε, να ματαιώνουμε σχεδιασμούς και μέτρα, αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να βάλουμε μπρος για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε, για νέες κατακτήσεις.
Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Σήμερα δεν αρκεί οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων! Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο ενάντια σε κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο και στο νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, όπως είναι και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας επισιτισμού-τουρισμού, που προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους προσπαθώντας να συμβιβάσει τα αντίθετα, τα συμφέροντα του εργοδότη με τον εργαζόμενο, να συμφιλιώσει τις ανάγκες μας με τα κέρδη της εργοδοσίας.
Να μην περάσει το νέο έγκλημα!
Προετοιμαζόμαστε άμεσα για μεγάλη ΑΠΕΡΓΙΑ!
Μην το βάζεις κάτω! Μη μένεις απαθής! Νίκησε το φόβο!
Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες
θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020 Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ Συάδελφε- συναδέλφισσ α Δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού. Μέσα σε αυτές τι σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1Η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων. Δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο τ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ για τα αποτελέσματα των εκλογών του σωματείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ  Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον   επισιτισμό   - τουρισμό ( 4 - 5 -6 - 7 Απρίλη). Κόντρα στην τρομοκρατία που δεσπόζει στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Κόντρα στη λογική που σου λέει να σκύψεις κ άλλο το κεφάλι, τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια. Σ αυτήν την κατεύθυνση είναι βήμα να μπει κάλπη για πρώτη φορά σε εργασιακό χώρο,   κάτι που πρέπει να συνεχιστεί. Έτσι πρέπει να ψηφίζουν οι εργαζόμενοι με τις στολές τους, μέσα στο χώρο δουλειάς τους, χωρίς να φοβούνται κανένα αφεντικό, όσο το σωματείο τους είναι ταξικό και δυνατό. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα : Ψήφισαν για Δ.Σ : 246   ΔΑΣ (το ψηφοδέλτιο όπου συσπερώνονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ):  232   (7 στις 7 έδρες) ΛΑΤΖΑ : 13   (καμία έδρα) Άκυρα:1 Λευκά:0 Ψήφισαν για αντιπροσώπους στο ΕΚΙ και την Ομοσπονδία: 238 ΔΑΣ: 222 (5 αντιπρόσωποι στο ΕΚΙ)- (2 αντιπρόσωποι στην ομοσπονδία) ΛΑΤΖΑ: 14 (0 στο ΕΚΙ)- (0 στην Ομοσπονδία) Άκυρα: 1 Λευκά: 1

Για τους διανομείς

Συνάδερφε συναδέρφισα που δουλεύεις στη διανομή , πάνε τώρα σχεδόν 2 μήνες που ξέσπασε η πανδημία και στη χώρα μας. Στις τηλεοράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαβάζουμε για τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες ποδιές. Είναι πραγματικά ήρωες αυτοί οι άνθρωποι, γιατί τους έχουν στείλει σε μια μάχη χωρίς όπλα, με τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά, σε μέτρα προστασίας των ίδιων και των οικογενειών τους και στο δημόσιο σύστημα υγείας με την τεράστια υποστελέχωση και υπολειτουργία των νοσοκομείων. Κανείς όμως δε λέει τίποτα για εμάς που συνεχίζουμε να δουλεύουμε κανονικά. Και αν πριν ήταν μια φορά το μεροκάματο του τρόμου, τώρα είναι δέκα! Ελάχιστα ως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από τις επιχειρήσεις για όλους εμάς που συνεχίζουμε να είμαστε στο δρόμο και να κάνουμε τη δουλειά μας όπως και πριν. Μια δουλειά που πολλοί συνάδελφοι αναγκαζόμαστε να είμαστε στο τιμόνι 10 και 12 ώρες για να τα βγάλουμε πέρα και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Μια δουλειά που κ