Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με όσα καταγγέλλει η παράταξη ΛΑΤΖΑ για τη διεξαγωγή των εκλογών στο σωματείο επισιτισμού - τουρισμού Ιωαννίνων.



Τέτοια σενάρια, τέτοια ίντριγκα και ο παραγωγός του survivor θα ζήλευε...

Η προσπάθεια που έγινε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να μαζικοποιηθεί η οργάνωση μας, να γίνει ακόμη πιο ισχυρή, ικανή να ανταπεξέρχεται σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία σε κάθε χώρο δουλειάς, βρήκε απέναντί της το γνωστό «σκορποχώρι» της ΛΑΝΤΖΑ.
Αυτοί που δεν έφεραν ποτέ μια αίτηση εγγραφής εργαζόμενου στο Σωματείο, αν δεν είναι στέλεχος του πολιτικού χώρου που ανήκουν, συκοφαντούν με επιχειρήματα που θα ζήλευαν οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Χωρίς να ασχοληθούμε με το σύνολο του οχετού που εκστομίζουν αξίζει μονάχα να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
1.     Η οποιαδήποτε αναφορά τους στις εκλογικές διαδικασίες, γίνεται ακριβώς γιατί οι αρχαιρεσίες είναι ανοιχτές, γνωστές από τα πριν σε όλο τον κλάδο και δεν γίνεται στη ζούλα όπως στην Πάργα, που κανείς δεν πήρε χαμπάρι καμιά διαδικασία, από το φόβο μην και κατεβεί άλλο ψηφοδέλτιο εκτός της ΛΑΝΤΖΑ και του εργοδοτικού. Αν «αντιδημοκρατική εκτροπή» και «νοθεία» υπονοούν τα μέτρα που παίρνει το κίνημα προκειμένου να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι του κλάδου, να ξέρουν ότι τα σωματεία δεν είναι «γκρούπες» και άμαζα παρεάκια που δεν προκαλούν καμιά ενόχληση στη μεγαλοεργοδοσία.
2.     Σχετικά με την ανασφάλιστη δουλειά, όπου κατηγορούν για την ύπαρξή της το σωματείο, δεν τους έχουμε δει ποτέ να κάνουν έστω και μια παρέμβαση σε χώρους δουλειάς. Αντίθετα, μπαίνουν εμπόδιο στην οργάνωση τους στο σωματείο επειδή δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. (ούτε η εφορία να ήταν…)
3.     Η άποψή τους ότι οι κάλπες σε χώρους δουλειάς «υπερασπίζουν τους εργοδότες» θα ήταν για γέλια, αν δε εξέφραζε το πώς βλέπουν το κίνημα, μακριά από τη σύγκρουση με τα αφεντικά, κι ελεγχόμενο από τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπούν.
4.     Για τα εργατικά ατυχήματα στον κλάδο δεν συμμετείχαν σε καμιά παρέμβαση του σωματείου μας, όπως συνειδητά δεν συμμετέχουν σε καμιά άλλη δράση.
5.     Για το ποιοι ψηφίζουν στις εκλογές του σωματείου, κι αν είναι εργαζόμενοι στον κλάδο, θα μπορούσαν να είχαν άποψη αν είχαν δεσμούς με εργαζόμενους, αν είχαν παρουσία στους χώρους. Γι’ αυτό άλλωστε στην Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, όπως και σε κάθε άλλη στο παρελθόν, δεν φέρνουν κανένα εργαζόμενο από φόβο μην και «μολυνθεί» από τις ιδέες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ.
6.     Για τον «εργατικό πολιτισμό» που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους δεν προκαλεί καμιά απορία σε όσους τους έχουν γνωρίσει. Το να «σκούζουν» από την αρχή μέχρι το τέλος των εκλογών υπερασπίζοντας την αστική νομιμότητα φανερώνει με ποιους έχουν διαλέξει να πάνε. Αν βέβαια επιμένουν, δεν έχουν παρά να προσφύγουν στα δικαστήρια για να αποπειραθούν να ακυρώσουν τις  εκλογές που έχουν διεξαχθεί. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αφού όλα έγιναν σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου μας, το οποίο αμφιβάλλουμε αν έχουν ποτέ διαβάσει. Τους αφήνουμε λοιπόν στην αγκαλιά του συστήματος που υπερασπίζουν και συνεχίζουμε τη δουλειά που έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους εργαζόμενους του κλάδου να κάνουμε: Την ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, μέχρι και την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Θα παρεμβαίνουμε σε όσους χώρους δουλειάς μπορούμε και χωρίς την παρεούλα τους.
7.      Επειδή έρχεται Εργατική Πρωτομαγιά, ας φροντίσουν τουλάχιστον να απεργήσουν, μια που στην παράταξή τους η απεργοσπασία αποτελεί κακό χούι, που φαίνεται ότι δεν κόβεται εύκολα. Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση του εκλεγμένου τους στην Αθήνα, που από όσο μαθαίνουμε, σε όλες σχεδόν τις απεργίες αυτοπροσδιορίζεται «προσωπικό ασφαλείας» στο ξενοδοχείο του θείου του.
8.     Τέλος, επειδή καμία αναφορά δεν κάνουν για τα αποτελέσματα των εκλογών (προφανώς δεν τους συμφέρει) ας σημειώσουμε ότι από τους 246 ψηφίσαντες η ΔΑΣ (το ψ/δ που στηρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ)  πήρε 232 Ψήφους ( 7 έδρες από τις 7 έδρες στο Δ.Σ)  και η ΛΑΤΖΑ (το ψ/δ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 13 ψήφους.

Τα αποτελέσματα είναι αποκαλυπτικά! δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουν και εμπιστεύονται όλη αυτή την προσπάθεια. Εμπιστεύονται τις δυνάμεις εκείνες που δε βάζουν νερό στο κρασί τους, που δε τα βρίσκουν με την εργοδοσία. Που αναδεικνύουν όλα εκείνα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και όλα εκείνα τα αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν τη λαϊκή οικογένεια.
Από τέτοια λάσπη και βρώμικη επίθεση βγαίνουμε πιο δυνατοί. Δε μας πτοεί τίποτα. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά απέναντι σε όλους αυτούς που ενοχλεί η δράση και η παρέμβασή μας, τη μεγαλοεργοδοσία και τους «παρατρεχάμενους» της.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020 Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ Συάδελφε- συναδέλφισσ α Δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού. Μέσα σε αυτές τι σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1Η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων. Δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο τ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ για τα αποτελέσματα των εκλογών του σωματείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ  Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον   επισιτισμό   - τουρισμό ( 4 - 5 -6 - 7 Απρίλη). Κόντρα στην τρομοκρατία που δεσπόζει στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Κόντρα στη λογική που σου λέει να σκύψεις κ άλλο το κεφάλι, τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια. Σ αυτήν την κατεύθυνση είναι βήμα να μπει κάλπη για πρώτη φορά σε εργασιακό χώρο,   κάτι που πρέπει να συνεχιστεί. Έτσι πρέπει να ψηφίζουν οι εργαζόμενοι με τις στολές τους, μέσα στο χώρο δουλειάς τους, χωρίς να φοβούνται κανένα αφεντικό, όσο το σωματείο τους είναι ταξικό και δυνατό. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα : Ψήφισαν για Δ.Σ : 246   ΔΑΣ (το ψηφοδέλτιο όπου συσπερώνονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ):  232   (7 στις 7 έδρες) ΛΑΤΖΑ : 13   (καμία έδρα) Άκυρα:1 Λευκά:0 Ψήφισαν για αντιπροσώπους στο ΕΚΙ και την Ομοσπονδία: 238 ΔΑΣ: 222 (5 αντιπρόσωποι στο ΕΚΙ)- (2 αντιπρόσωποι στην ομοσπονδία) ΛΑΤΖΑ: 14 (0 στο ΕΚΙ)- (0 στην Ομοσπονδία) Άκυρα: 1 Λευκά: 1

Για τους διανομείς

Συνάδερφε συναδέρφισα που δουλεύεις στη διανομή , πάνε τώρα σχεδόν 2 μήνες που ξέσπασε η πανδημία και στη χώρα μας. Στις τηλεοράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαβάζουμε για τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες ποδιές. Είναι πραγματικά ήρωες αυτοί οι άνθρωποι, γιατί τους έχουν στείλει σε μια μάχη χωρίς όπλα, με τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά, σε μέτρα προστασίας των ίδιων και των οικογενειών τους και στο δημόσιο σύστημα υγείας με την τεράστια υποστελέχωση και υπολειτουργία των νοσοκομείων. Κανείς όμως δε λέει τίποτα για εμάς που συνεχίζουμε να δουλεύουμε κανονικά. Και αν πριν ήταν μια φορά το μεροκάματο του τρόμου, τώρα είναι δέκα! Ελάχιστα ως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από τις επιχειρήσεις για όλους εμάς που συνεχίζουμε να είμαστε στο δρόμο και να κάνουμε τη δουλειά μας όπως και πριν. Μια δουλειά που πολλοί συνάδελφοι αναγκαζόμαστε να είμαστε στο τιμόνι 10 και 12 ώρες για να τα βγάλουμε πέρα και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Μια δουλειά που κ