Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 ΓΕΝΑΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, στις 10.00 ΠΜ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ 10:00 στο ΕΚΙ.

Κάτω τα χέρια από τη ζωή και τη δράση των συνδικάτων!
Κάτω τα χέρια από την απεργία και τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες!
          Το πολυνομοσχέδιο που καταθέτει αύριο η κυβέρνηση  οδηγεί σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, περιλαμβάνει μέτρα που είναι ήδη συμφωνημένα με τους δανειστές, είναι αναγκαία για τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές καθώς και τη μεγαλοεργοδοσία κάθε κλάδου, αφού υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους.
          Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ανάκαμψη της οικονομίας που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης ώστε να διαμορφώνεται το αναγκαίο και ελκυστικό περιβάλλον στους κάθε είδους «επενδυτές».
          Μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης και μέτρα καταστολή πάνε χέρι-χέρι!
          Η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει αγκαλιά με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Οι εργάτες της πόλης μας έχουν εμπειρία, από τις μεθόδους που διαλέγει κυβέρνηση και εργοδοσία για να κάμψει τους αγώνες.
          Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε ήδη νόμο ενάντια στη δράση όσων αντιστέκονται απέναντι στους πλειστηριασμούς. Ο αγώνας για την προστασία της πρώτης κατοικίας θεωρείται πλέον κακούργημα!
Η αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο είναι χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, ακριβώς όπως ζητούν οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Δεν τους φτάνει που τα δικαστήρια βγάζουν το 90% των απεργιών παράνομες, ξεκινούν τώρα  να ξηλώνουν και το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία.
Στόχος είναι να αποδυναμωθεί και να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα, να παραδοθούν αιχμάλωτοι και ανοργάνωτοι οι εργαζόμενοι στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων.
          Η κυβέρνηση επιλέγει να χτυπήσει τους εργάτες στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, στα σωματεία στους χώρους δουλειάς, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση, τον χώρο που αποτελεί την πηγή της κερδοφορίας.
Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο! Το έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα! Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αγγίξει!
          Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά η σύμπνοια και ο κοινός βηματισμός κυβέρνησης-εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια όλα τα μνημόνια, των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ). Οι δυνάμεις αυτές απέρριψαν με μια φωνή την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης "αξιολόγησης", που παράλληλα βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. Με τη στάση τους όχι απλά βοηθούν και στηρίζουν την κυβέρνηση, δίνοντας χώρο και χρόνο για να περάσει κάτω από πέπλο σιωπής μια σειρά από αντιδραστικές, αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, αλλά αποδεικνύουν την πλήρη συμφωνία και ταύτιση τους, στις πάγιες θέσεις των βιομηχάνων και της μεγαλοεργοδοσίας, που υλοποιούν από κοινού όλα τα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης.
          Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες, τις συγκεντρώσεις. Να συμμετέχουν:
v την Τρίτη 9 Γενάρη στις 6:00 μμ σε πικετοφορία ξεκινώντας από το ΕΚΙ
v την Τετάρτη 10 Γενάρη στις 3:00 μμ σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια ενάντια στους πλειστηριασμούς
v την Πέμπτη 11 Γενάρη, στις 9:00 πμ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στους εκπροσώπους της κεντρικής κυβέρνησης στην περιοχή μας
v την Παρασκευή 12 Γενάρη στις 10:00 πμ στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο
v τη Δευτέρα 15 Γενάρη στις 6:00 μμ, σε συλλαλητήριο μπροστά στο ΕΚΙ.
        Απεργούμε, διεκδικώντας την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.
        Απεργούμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων, για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών - λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη,για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.
        Απεργούμε γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση, γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!
        Απεργούμε δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους,
Εμείς έχουμε τη δύναμη, το δίκιο! Όλοι στον αγώνα!
Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος μπροστά στη νέα επίθεση. Δεν υπάρχει ουδέτερη στάση όταν κυβέρνηση και εργοδοσία χτυπούν τα εργασιακά δικαιώματα. Υπάρχει αντίσταση και αγώνας ή εξαθλίωση και υποταγή.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ 2018
10:00 πμ ΣΤΟ ΕΚΙ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020 Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ Συάδελφε- συναδέλφισσ α Δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού. Μέσα σε αυτές τι σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1Η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων. Δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο τ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ για τα αποτελέσματα των εκλογών του σωματείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ  Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον   επισιτισμό   - τουρισμό ( 4 - 5 -6 - 7 Απρίλη). Κόντρα στην τρομοκρατία που δεσπόζει στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Κόντρα στη λογική που σου λέει να σκύψεις κ άλλο το κεφάλι, τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια. Σ αυτήν την κατεύθυνση είναι βήμα να μπει κάλπη για πρώτη φορά σε εργασιακό χώρο,   κάτι που πρέπει να συνεχιστεί. Έτσι πρέπει να ψηφίζουν οι εργαζόμενοι με τις στολές τους, μέσα στο χώρο δουλειάς τους, χωρίς να φοβούνται κανένα αφεντικό, όσο το σωματείο τους είναι ταξικό και δυνατό. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα : Ψήφισαν για Δ.Σ : 246   ΔΑΣ (το ψηφοδέλτιο όπου συσπερώνονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ):  232   (7 στις 7 έδρες) ΛΑΤΖΑ : 13   (καμία έδρα) Άκυρα:1 Λευκά:0 Ψήφισαν για αντιπροσώπους στο ΕΚΙ και την Ομοσπονδία: 238 ΔΑΣ: 222 (5 αντιπρόσωποι στο ΕΚΙ)- (2 αντιπρόσωποι στην ομοσπονδία) ΛΑΤΖΑ: 14 (0 στο ΕΚΙ)- (0 στην Ομοσπονδία) Άκυρα: 1 Λευκά: 1

Για τους διανομείς

Συνάδερφε συναδέρφισα που δουλεύεις στη διανομή , πάνε τώρα σχεδόν 2 μήνες που ξέσπασε η πανδημία και στη χώρα μας. Στις τηλεοράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαβάζουμε για τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες ποδιές. Είναι πραγματικά ήρωες αυτοί οι άνθρωποι, γιατί τους έχουν στείλει σε μια μάχη χωρίς όπλα, με τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά, σε μέτρα προστασίας των ίδιων και των οικογενειών τους και στο δημόσιο σύστημα υγείας με την τεράστια υποστελέχωση και υπολειτουργία των νοσοκομείων. Κανείς όμως δε λέει τίποτα για εμάς που συνεχίζουμε να δουλεύουμε κανονικά. Και αν πριν ήταν μια φορά το μεροκάματο του τρόμου, τώρα είναι δέκα! Ελάχιστα ως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από τις επιχειρήσεις για όλους εμάς που συνεχίζουμε να είμαστε στο δρόμο και να κάνουμε τη δουλειά μας όπως και πριν. Μια δουλειά που πολλοί συνάδελφοι αναγκαζόμαστε να είμαστε στο τιμόνι 10 και 12 ώρες για να τα βγάλουμε πέρα και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Μια δουλειά που κ