Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

16/12 πανελλαδική κινητοποιήση στα MARKET IN

Με παρεμβάσεις έξω από καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ "Market In" σε διάφορες πόλεις της χώρας ξεκίνησε σήμερα Σάββατο το διήμερο αγωνιστικής και απεργιακής δράσης για τους εργαζόμενους στον Εμπόριο που οργανώνουν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.
Με τις παρεμβάσεις τους τα συνδικάτα ενημερώνουν για τις άθλιες μεθόδους της εργοδοσίας της "Market In" απέναντι στους εργαζόμενους της πρώην «Καρυπίδης» (καταστήματα της οποίας λειτουργεί πλέον η "Market In", πετώντας όμως στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτά). Παράλληλα, τα σωματεία καταγγέλλουν το χέρι βοηθείας που δίνει η κυβέρνηση στην εργοδοσία.
Επιπλέον, αύριο Κυριακή, προγραμματίζουν διάφορες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο, καθώς είναι η πρώτη από τις συνολικά τρεις Κυριακές (17/12, 24/12 και 31/12) που τα καταστήματα λειτουργούν στο πλαίσιο του «εορταστικού ωραρίου».
Στην Αθήνα, παρέμβαση έξω από τα καταστήματα της "Market In" σε Γούβα - Παγκράτι και Πατήσια έκανε το Σάββατο το πρωί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μαζί με Λαϊκές Επιτροπές των αντίστοιχων περιοχών.
«Μας τρομοκρατούν για να υποταχθούμε, Οργάνωση και Αγώνας να αντεπιτεθούμε». Με το πανό και τα συνθήματά τους οι εργαζόμενοι καταδίκασαν την κρατική καταστολή και την τρομοκρατία της εργοδοσίας ενάντια στους συναδέλφους τους στα Γιάννενα που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμά τους στη δουλειά. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της πρώην επιχείρησης «Καρυπιδης» έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο τόσο της κρατικής καταστολής, με τις δυνάμεις της αστυνομίας, διώξεις και συλλήψεις να επιστρατεύονται ενάντια στις κινητοποιήσεις τους, όσο και των τραμπούκων της εργοδοσίας, όπως έγινε και στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης. Ολα αυτά με τις εντολές της διαδόχου εταιρείας "Market In", που λειτουργεί πλέον τα καταστήματα, και τις πλάτες της κυβέρνησης, όπως κατήγγειλαν.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν στους συναδέλφους τους και σε όλους τους εργαζόμενους που επισκέφτηκαν το κατάστημα, τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που κυριαρχούν στον κλάδο του Εμπορίου και τους αναγκάζουν σε δουλειά χωρίς ωράριο, Κυριακές και αργίες. «Αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο νιώθουμε στο πετσί μας τη δίκαιη ανάπτυξη», τόνισαν χαρακτηριστικά καθώς το «εορταστικό ωράριο» ανεβάζει την εντατικοποίηση τις μέρες αυτές στο «κόκκινο».
«Εχουμε μόνο μια επιλογή, να παλέψουμε για τη ζωή που μας στερούν», σημείωσαν οι εργαζόμενοι και κάλεσαν στην αυριανή πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου. «Οπλο μας είναι η αλληλεγγύη, η οργανωμένη συλλογική πάλη», υπογράμμισε το σωματείο καλώντας κάθε εργαζόμενο να καταγγέλλει κάθε περιστατικό παραβίασης των δικαιωμάτων του και εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Αντίστοιχη αγωνιστική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη, από την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης έξω από το κατάστημα της «Market In» στην Κομνηνών, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στο οποίο να σημειωθεί υπήρχε αστυνομική παρουσία.
Στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο, με την συμμετοχή εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης», πραγματοποίησε συγκέντρωση την ίδια ώρα στην πλατεία Πάργης, δίπλα από το κατάστημα της "Market In". Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Κινητοποιήσεις στα πλαίσια της απεργίας της Κυριακής


- Στα Γιάννενα το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 11 π.μ. στην Καμάρα (Χ. Τρικούπη και Μ. Αγγέλου).


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020 Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ Συάδελφε- συναδέλφισσ α Δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού. Μέσα σε αυτές τι σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1Η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων. Δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο τ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ για τα αποτελέσματα των εκλογών του σωματείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ  Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον   επισιτισμό   - τουρισμό ( 4 - 5 -6 - 7 Απρίλη). Κόντρα στην τρομοκρατία που δεσπόζει στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Κόντρα στη λογική που σου λέει να σκύψεις κ άλλο το κεφάλι, τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια. Σ αυτήν την κατεύθυνση είναι βήμα να μπει κάλπη για πρώτη φορά σε εργασιακό χώρο,   κάτι που πρέπει να συνεχιστεί. Έτσι πρέπει να ψηφίζουν οι εργαζόμενοι με τις στολές τους, μέσα στο χώρο δουλειάς τους, χωρίς να φοβούνται κανένα αφεντικό, όσο το σωματείο τους είναι ταξικό και δυνατό. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα : Ψήφισαν για Δ.Σ : 246   ΔΑΣ (το ψηφοδέλτιο όπου συσπερώνονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ):  232   (7 στις 7 έδρες) ΛΑΤΖΑ : 13   (καμία έδρα) Άκυρα:1 Λευκά:0 Ψήφισαν για αντιπροσώπους στο ΕΚΙ και την Ομοσπονδία: 238 ΔΑΣ: 222 (5 αντιπρόσωποι στο ΕΚΙ)- (2 αντιπρόσωποι στην ομοσπονδία) ΛΑΤΖΑ: 14 (0 στο ΕΚΙ)- (0 στην Ομοσπονδία) Άκυρα: 1 Λευκά: 1

Για τους διανομείς

Συνάδερφε συναδέρφισα που δουλεύεις στη διανομή , πάνε τώρα σχεδόν 2 μήνες που ξέσπασε η πανδημία και στη χώρα μας. Στις τηλεοράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαβάζουμε για τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες ποδιές. Είναι πραγματικά ήρωες αυτοί οι άνθρωποι, γιατί τους έχουν στείλει σε μια μάχη χωρίς όπλα, με τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά, σε μέτρα προστασίας των ίδιων και των οικογενειών τους και στο δημόσιο σύστημα υγείας με την τεράστια υποστελέχωση και υπολειτουργία των νοσοκομείων. Κανείς όμως δε λέει τίποτα για εμάς που συνεχίζουμε να δουλεύουμε κανονικά. Και αν πριν ήταν μια φορά το μεροκάματο του τρόμου, τώρα είναι δέκα! Ελάχιστα ως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από τις επιχειρήσεις για όλους εμάς που συνεχίζουμε να είμαστε στο δρόμο και να κάνουμε τη δουλειά μας όπως και πριν. Μια δουλειά που πολλοί συνάδελφοι αναγκαζόμαστε να είμαστε στο τιμόνι 10 και 12 ώρες για να τα βγάλουμε πέρα και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Μια δουλειά που κ